Parcare pentru rulote si autorulote

19 March 2021
Posted by: DsMc

 

De ce parcare dedicata pentru vehicule recreationale?

Hai sa vedem cum parcam in oras… Pai, nu prea avem unde. Parcarile primariei sunt parcari standard pentru autoturisme. Chiar si o autoutilitara cu latimea de 2m si lungimea de 5,5-6m parcheaza destul de greu in astfel de parcari. O rulota sau autorulota are latimea standard de la 2,2m si lungimea (cu protap) la cele mai multe se incadreaza intre 6 si 7,5m. Chiar daca iti gasesti un loc suficient de larg si lung vei fi la limita si tot timpul exista riscul sa fie atinsa jucaria de vacanta de vreun neatent sau chiar tu din cauza spatiului insuficient de manevra sa faci vreo traznaie.Oricum in Cluj-Napoca cel putin, eu nu am reusit sa primesc parcare pentru remorca (asa am denumit-o in cerere,  daca scriu rulota, chiar nu am nici o sansa). Plus ca e al doilea sau chiar al treilea vehicul pe adresa, deci sigur nu te mai incadrezi.

Asa ca, urcata pe un trotuar undeva, la cheremul trecatorilor si cu speranta ca nu gasesti somatie in geam, greu de scos dintre blocuri printre masinile parcate peste tot si la venire acasa cu gandul ca nu iti mai gasesti bordura, numai liniste nu ai!

 

Daca stai la casa, ai curte, e altceva! Dar si asa

 daca esti intr-un oras mare mai mult ca sigur curtea e mica si daca parchezi “cămiloiul” dupa gard: s-a dus spatiul de gratar, cel mic bate mingea in peretele rulotei, iar pisica isi gaseste culcus exact pe perna ta preferata!

Deci oricum am vedea lucrurile, solutia e parcarea dedicata, de preferat destul de aproape de casa.

Spatiul generos , loc de manevra suficient, posibilitatea igienizarii inainte si dupa concediu, acces la apa si electricitate, posibilitatea deversarii apelor murdare intr-un loc special amenajat ar fi niste dotari normale ale unui astfel de spatiu.

 Si bineinteles siguranta data de imprejmuire si acces  doar pentru vehiculele parcate si un sistem video de supraveghere sunt factori determinanti in alegerea parcarii dedicate.

Sa nu uitam, neaparat intr-un asfel de spatiu este obligatoriu sa avem asigurarea valabila, sa ne debransam rulota de la electricitate si gaze pentru a evita eventualele neplaceri.

Ar prinde bine si o boxa dedicata pentru spalarea exterioara si pentru mici reparatii sau imbunatatiri aduse rulotei.

Extraordinar ar fi ca in loc de parcari sa avem hangare inchise ,dar aici incepe alta discutie (costuri mari de implementare si disponibilitatile financiare ale posesorilor de caravane). In viitor, cu siguranta (exact ca parcarile care cu ceva ani in urma nu erau cerute), vor exista si hangare dedicate si oameni dispusi sa isi depoziteze jucaria de vacanta acolo.

Leave a Reply